Οι “Μονόλογοι από το Αιγαίο”, στον Πειραιά και στο Φεστιβάλ Αθηνών

1ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης – “Μονόλογοι Καρδιάς”
June 15, 2017

Οι “Μονόλογοι από το Αιγαίο”, στον Πειραιά και στο Φεστιβάλ Αθηνών

monologues

Οι “Μονόλογοι από το Αιγαίο”, στον Πειραιά και στο Φεστιβάλ Αθηνών
Πειραιάς: Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Πειραϊκή, Ακτή Θεμιστοκλέους 54, Πειραιάς
από Ομάδα φοιτητών/τριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελοποννήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο πάνω σε 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο καθώς και εργαζόμενων / εθελοντών στις δομές αλληλεγγύης, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Τα παιδιά αυτά που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, περνώντας από την Πύλη Ε7 του Πειραιά. Παρουσιάζονται οι δυσκολίες που βίωσαν και βιώνουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αλλά και όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι ονειρεύονται.
Η παράσταση πραγματοποιείται από φοιτητές, φοιτητές Erasmus και ακροατές του μαθήματος του ΤΘΣ “Yποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: το εθνόδραμα και το θέατρο ντοκουμέντο” με τη συμβολή του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δημιουργική επεξεργασία και ερμηνεία: Αδελιανάκης Γιάννης, Φωτεινή Βαρδάκα, Αιμιλία Γιαννούκαρη, Κορνηλία Δασκάλη, Αγγελική Διαμανίδου, Αντωνία Καλύβα, Ειρήνη Κοντέλη, Σεβαστιανός Κωνσταντίνου, Ορφέας Λύρας, Θεοδώρα Μελίσση, Μαριλία Μερισνιάδη, Έρρικα Μποζανή, Δέσποινα Μποστάνογλου, Σταύρος Μπούτσικας, Μαίρη Ρέππα, Σταματίνα Σαπουνά, Αικατερίνη Σακουλά, Φωτεινή Τζελιλή, Maria Inês Antunes Ribeiro de Almeida, Rute Pires da Cruz, Nisa Eufigénio Eliziário

Στο πλαίσιο “Έρωτας ή Τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά: Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες” – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
“Ιστορίες του Πειραιά Ιστορίες από διαφορετικές εποχές, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετικούς χώρους: οι βομβαρδισμοί του Πειραιά στον πόλεμο, οι πρόσφυγες του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι και οι χώροι, η πύλη Ε7 του λιμανιού, ο σταθμός του ΗΣΑΠ, τα παράνομα στέκια του Πειραιά φωτίζονται μέσα από τις παραστάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι παραστάσεις βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντου και του θεάτρου της επινόησης.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Άννα Τσίχλη και Χριστίνα Ζώνιου.